Fakta

Fakta

Vi holder til i Rypefjord, ca. 4 km fra Hammerfest sentrum. Med over 500 meter kai fordelt på 4 kaier og 520 000 m2 utendørs areal og 38 000 m2 innendørs areal er vi den mest komplette basen for aktiviteten i Barentshavet. Dette inkluderer også dypvannskai tilrettelagt for oppankring av rigger.

Infrastrukturen vår inkluderer flytekaier, rørinspeksjonshaller, oljevernutstyr og bulktanker. For fartøy kan vi tilby tradisjonell bunkers og LNG.

Krantjenester leveres av Polar Lift i samarbeid med Havator, og vi kan tilby kraner opp til 1 250 tonn.

 

Hammerfest – Gateway to the Barents Sea

Se på video (english) Se på video (norsk)
 
 
 
 
 

Oversikt over Kaier på Polarbase

Kai 1

på Polarbase
  • Lengde 295m
  • Dybde 10m

Kai 2

på Polarbase
  • Lengde 90m
  • Dybde 12m

Kai 3

på Polarbase
  • Lengde 80m
  • Dybde 13m

Kai 4

på Polarbase
  • Lengde 70m
  • Dybde 15m (22m)

Tjenester

One stop shop for aktiviteten i Barentshavet

Vårt mål er å være en One stop shop for aktiviteten i Barentshavet, det reflekteres også at de tjenester vi tilbyr.

Havneservice, terminaltjenester, tekniske tjenester inkludert subsea, eiendom og personellutleie er blant våre hovedaktiviteter. Dette inkluderer lasting og lossing av fartøyer, kontroll av varer, lagring, pakking og fortolling. Videre kan vi tilby fabrikasjon, sammenstilling av enheter, løftetekniske kontroller og preservering i samarbeid med andre aktører. Vi har en eiendomsmasse på ca. 38 000 m2 og kan skreddersy løsninger for å dekke ditt behov.

Polarbase med alle leverandører som er etablert her er den mest komplette basen i nord, vi er en One stop shop.

Terminaltjenester

Terminaltjenester
Vi tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor havneservice, dette inkluderer lasting og lossing av fartøyer og biler, interntransport, bulkhåndtering og bunkersleveranser.

Tekniske tjenester

Tekniske tjenester
Alene eller sammen med andre samarbeidspartnere kan vi tilby et bredt spekter av tekniske tjenester innenfor feltene preservering, tekniske kontroller av diverse utstyr og sammenstilling av strukturer og enheter for å nevne noe. Vi jobber hver dag for å kunne tilby våre kunder en «one-stop-shop» for Barentshavet.

Lagertjenester

Lagertjenester
Vår kompetanse innenfor logistikk og lagertjenester gjør at vi kan tilby tjenester innenfor varehotell, varemottak, kontroll og lagring. I samarbeid med andre aktører tilbyr vi også fortolling.

Eiendom

Eiendom
Med over 35 000 kvm med bygningsmasse tilbyr vi utleie av lagerbygg, kontorer og utearealer. Vårt fokus er kundetilpassede løsninger for lengere eller korte perioder.

Personellutleie

Personellutleie
Vi kan tilby et bredt spekter av tjenester og kompetanse på personellsiden. Dette inkluderer prosjekt- og logistikkoordinatorer, materialadministrasjon, materialkoordinatorer for bore- og driftsforsyning samt lagertjenster. Vi bistår også med kompetanse på administrative og ledelsesoppgaver.

Krantjenester

Krantjenester

Krantjenestene på Polarbase utføres av Polar Lift AS. De har både havne- og mobilkraner samt lift tilgjengelig og tar på seg oppdrag regionalt. Polar Lift AS eies 50/50 mellom Polarbase AS og Havator AS. Med støtte fra Havator kan Polar Lift AS tilby kraner med kapasitet opp til 1 250 tonn, samt utstyr for spesialtransport. Se www.polarlift.no for mer informasjon.

Etablerte Bedrifter

Våre kunder er innenfor fiskeri, havbruk og petroleum. Vi har operatørselskaper og vi har leverandører innenfor flere segmenter. Fra krantjenester, til avfallshåndtering og rørinspeksjoner. Vi har subseahall med traverskran og flere aktører innenfor levering av utstyr til aktiviteten i Barentshavet.

Polarbase med sine kunder er blant de største leverandørklyngene i nord, og kan tilby et bredt spekter av tjenester innenfor petroleumsindustrien.

AGA
Aker Solutions
Applus
Aquatic Pharma
Barents naturgass
BEWI Polar
Blikk & Ventilasjon
Bring Polarbase
Cermaq
Chemco AS
Enermech
Eni Norge
Ferguson Norge
FLO
Greencarrier
Halliburton
Hammerfest Havn
Havator
IOS
Kuhne+ Nagel
Mento
MWM
NOFO
Norcem
Oss Nor/benor
Polarlift
Prezioso Linjebygg AS
Saipem
SAR
Statoil ASA
Statoil Fuel & Retail Lubricants Norway AS
Statoil fuel & Retail Marine Norge AS
Stena Recycling
Swire
Telenor
Tenaris
Weatherford

Bilder fra basen